Menu

Residence Big Band

De Residence Big Band uit Den Haag is een veelzijdig jazzorkest – met een Kenton vibe. De band treedt op in jazzclubs, in theaters, op feesten, bij recepties en op jazzfestivals.

Wouter Kluck is onze eigen Stan Kenton. Als bandleider brengt hij precisie, kwaliteit en plezier (dat er tijdens optredens van af straalt) in de Residence Big Band.

Wie de Residence Big Band hoort spelen herkent de Kenton vibe ook direct in onze sound. Onze uitgebreide bezetting met vijf trompetten en veel laag koper staat garant voor power. Wij spelen naar goede Haagse gewoonte stevig maar beschaafd samen, zodat alle secties in balans zijn in dienst van de muziek. Zang is een onmiskenbaar onderdeel van de Residence Big Band. Al sinds jaar en dag spelen we met de beste vocalisten.

Onze veelzijdigheid komt tot uitdrukking in een breed en consistent repertoire van jazz classics tot moderne composities. Daarbij verliezen we onze roots niet uit het oog. We spelen van fluisterzacht tot kneiterhard; soms, zo zacht dat je als luisteraar in de band wilt kruipen om de muziek beter te horen en als het moet zo hard dat je bijna omver wordt geblazen. We spelen gevoelig in ballads en vurig in de uptempo stukken. Subtiel waar het moet, stevig waar het kan en altijd smaakvol.

Een optreden van de Residence Big Band is een energieke belevenis.

Benieuwd? Bekijk onze films en impressies.

Back to Top